KRIJG -20% KORTING OP JE TWEEDE PAAR BRILLENGLAZEN!

Veelgestelde vragen / Wat zijn multifocale of samengestelde glazen?

Terug naar overzicht

Wat zijn multifocale of samengestelde glazen?

Een samengestelde of progressieve bril is een soort multifocale bril. De termen multifocale bril en progressieve bril worden vaak als synoniemen gebruikt.

Een multifocale bril is een bril die het zicht corrigeert op verschillende afstanden, zowel voor kortbij als voor ver en alle afstanden daar tussen. In een multifocale bril zit zoals het woord 'multi-focal' zegt, meer dan één focus. Verdeeld over het glas zitten meerdere zones met verschillende correcties. Zo is er een leesgedeelte, dat zich onderaan het glas bevindt, een gedeelte voor tussen afstanden in het midden van het glas en een gedeelte voor verzicht, bovenaan het glas. Ook bij een progressieve bril heb je deze verschillende gedeeltes in het brillenglas.

Het verschil zit echter in de overgang tussen de zones.

Bijvoorbeeld bij een bi-focale bril, waar je twee zones hebt,is de verandering heel plots. Vaak zie je zelfs een harde lijn tussen de twee zones. Bij een progressieve bril daarentegen gaat de overgang tussen zones heel geleidelijk. Deze zachte overgang voelt veel natuurlijker aan en zorgt voor een veel aangenamer zicht.

Met welk type progressieve glazen werken jullie?

Progressieve glazen zijn simpelweg de glazen die in een progressieve bril zitten. Je kan in elk montuur natuurlijk progressieve glazen plaatsen. Bij Glazoo gebruiken we kunststof glazen geproduceerd in België (Tokai Optecs) met de meest geavanceerde Japanse technologie. Voor addities hoger of gelijk aan 2.00 kiezen we doorgaans voor een korte overgangszone van 11mm. Zo heb je het hoogst mogelijke leescomfort voor nabij met extra focus op het leesgedeelte. Je nabijzicht wordt hierdoor verhoogd van 25cm afstand tot 80cm afstand. Met deze progressieve glazen zal je dus op alle afstanden goed kunnen lezen. Verder kiezen we bij Glazoo voor glazen met een zachtere overgang en zo groot en breed mogelijke zones. Met deze progressieve glazen ga je dus naar links of rechts kunnen kijken zonder vreemde vervormingen te ervaren. Je krijgt als het ware een groter gezichtsveld. Dat wil ook zeggen dat je je hoofd niet heel erg moet mee bewegen om rond te kijken. Met onze progressieve glazen worden verstorings-effecten verminderd met -35% en het breedte spectrum verhoogd met 30%. Daarbij zijn deze geavanceerde glazen dunner en lichter dan hun tegenhangers.

Na neurologisch onderzoek heeft Tokai het glas-ontwerp aangepast op zo'n manier dat het als prettig ervaren wordt door de hersenen van de brildrager
Dit met een vlottere aanpassing aan het progressieve glas. Afhankelijk van de sterktes van de brildrager, wordt het glas zelfs op een geindividualiseerde manier geconfigureerd. Volgens een algoritme wordt bepaald welke zones precies waar in het glas komen te zitten en wat het meest comfortabel zicht geeft.

Voor alle technische specificaties van de glazen van Tokai, verwijzen we je graag door naar hun website. Afhankelijk van je addittie, werken we met een van volgende twee types glazen: