Gratis verzending in België en Nederland

Heb ik een nieuwe bril nodig

Zijn jouw brilglazen aan vervanging toe?

Vraag jij je af hoe vaak je jouw bril of brilglazen moet vervangen? Hoe weet je dat het tijd is voor een nieuwe sterkte? Lees er alles over in onze blog.  

Heb ik een nieuwe bril nodig? 

Of liever, heb ik nieuwe brilglazen nodig? Het montuur kan namelijk vaak vele jaren mee en is nog niet per se versleten, wanneer je nieuwe brillenglazen nodig hebt. Daarom vervangen we bij Glazoo enkel de glazen, zodat je nog geen afscheid hoeft te nemen van je favoriete montuur. Beter voor het milieu, en voor de portemonnee! Beantwoord volgende vragenlijst om te achterhalen of jouw brillenglazen aan vervanging toe zijn!

1.  Heb je een nieuwe sterkte nodig of zie je nog scherp? 

De eerste vraag lijkt misschien logisch, maar is wel fundamenteel. Indien je merkt dat op bepaalde afstanden je zicht niet meer zo scherp is, is je zicht mogelijks achteruit gegaan. Je ogen veranderen namelijk voortdurend en het is belangrijk om tijdig een oogmeting uit te voeren. Zijn kleine lettertjes moeilijk te lezen of heb je moeite met het zien van verkeersborden? Dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd voor een nieuwe sterkte. Indien je merkt dat je zicht snel achteruit gaat, plan je best een afspraak bij de oogarts of opticien. 

Ook hoofdpijn kan een mogelijk signaal zijn van een verouderde sterkte. Dit komt omdat je ogen erg veel moeite moeten doen om hun omgeving scherp waar te nemen en dat kan hoofdpijn verooorzaken. 

2. Wanneer was je laatste oogmeting? 

We krijgen wel vaker de vraag hoe vaak je naar de oogarts of opticien moet om je ogen te laten testen. Onze opticiens hanteren volgende vuistregels op basis van leeftijd : 
   • - Jonger dan 18 jaar: 1x per half jaar  
   • - Tussen 18 en 39 jaar: 1x per jaar
   • - Tussen 40 en 64 jaar : minstens 1x per twee jaar
   • - 65+ : 1x per jaar

Vaak merken we dat vooral 40 plussers te lang wachten alvorens hun bril of brillenglazen te vervangen omdat het hier vaak gaat om multifocale glazen. Deze zijn in het algemeen vaak erg duur, waadoor mensen hun brillenglazen niet snel genoeg vervangen. Bij Glazoo willen we hier echter verandering in brengen. Je hebt bv. al een nieuw paar multifocale glazen vanaf €150! 
Ben jij langer dan deze tijd niet naar je opticien of oogarts geweest voor een nieuwe sterkte?

3. Zijn jouw brillenglazen aan vervanging toe? 

Hoe weet je nu of jouw brillenglazen aan vervanging toe zijn? Stel dat je montuur nog in goede staat is en je zicht nog perfect is, dan is de staat van je brillenglazen de laatste factor. Mensen doen gemiddeld 3,8 jaar met dezelfde bril, afhankelijk van hoe intensief de bril gedragen wordt. Dat is behoorlijk lang als je bedenkt dat je jouw ogen best jaarlijks laat controleren. Zijn je brillenglazen dof geworden of merk je dat er krassen op je brillenglazen zijn? Dat wil hoogstwaarschijnlijk zeggen dat de ontspiegeling versleten of beschadigd is. Het beschadigen van de ontspiegeling op je brilglazen kan veroorzaakt worden door het foutief poetsen van je brillenglazen, door het gebruik van aggressieve producten of door overmatige blootstelling aan warme temperaturen (denk bv. aan een haardroger). Jammer genoeg is dit niet te herstellen en laat je best beide brillenglazen vervangen. 

Hoe je brilglazen vervangen? 

Laat dat maar aan ons over! Onze opticiens hebben meer dan 35 jaar ervaring en zorgen ervoor dat jouw nieuwe glazen perfect op maat geslepen en in jouw bril gemonteerd worden. Ze maken gebruik van de meest geavanceerde technieken en brillenglazen van hoogwaardige kwaliteit. Stuur je bril naar ons op, wij doen de rest! Weet je niet goed welke glazen het beste bij jou passen? Contacteer ons telefonisch of per mail en onze opticiens helpen je graag verder! 

Wanneer moet je dan wél je bril vervangen? Wanneer er kleurverschillen zijn op het montuur of er barstjes in het frame zitten, doe je er goed aan je bril wel te vervangen. Dit zijn tekens van natuurlijke slijtage. Hoe vaak je je bril moet vervangen hangt ervan af hoe zorgvuldig je ermee omgaat en van de kwaliteit van de bril. Berg je je bril telkens goed op in zijn brillendoos en is hij van goede kwaliteit? Dan kan jouw bril gerust een aantal jaren meegaan. Staat je bril scheef, zijn de neussteuntjes versleten of mis je één van de onderdelen aan de beentjes van je bril? Dit kan gerust vervangen worden! Voor meer info over het herstellen van jouw bril kan je ons steeds contacteren! 

Wist je trouwens dat je bij ons terecht kan voor een oogmeting?

Neem contact op