Een gids voor het kiezen van nieuwe brillenglazen.

Het kiezen van nieuwe brillenglazen kan een uitdaging zijn met zoveel varianten en opties beschikbaar. Bij Glazoo staan we klaar om je te helpen bij deze keuze.

Enkelvoudige brillenglazen: scherp zicht dichtbij of veraf.

Enkelvoudige glazen corrigeren je zicht op één afstand: dichtbij of ver. Heb je  een bril nodig om auto te rijden, maar niet om een boek te lezen? Of kan je de ondertiteling in de cinema prima lezen, maar zijn smsjes soms wazig? Dan heb je enkelvoudige glazen nodig. Je kan dan kiezen voor een leesbril (met correctie voor kortbij) of een  vertebril (met correctie voor op afstand).

Multifocale brillenglazen: voor dichtbij én veraf.

Als je zowel een leesbril als een vertebril nodig hebt, zijn multifocale glazen de oplossing. Ook bekend als varifocale of varilux glazen, bieden ze bovenaan het glas een gedeelte voor veraf kijken en onderaan een leesgedeelte. De geleidelijke overgang tussen deze zones zorgt voor helder zicht op elke afstand.

Breedte van het gezichtsveld : kies jouw perfecte kijkzones.

Bij multifocale glazen varieert de grootte van de 'kijkzones'. Een breder gezichtsveld betekent minder vervorming aan de randen. Als je jouw multifocale bril vaak gebruikt om te lezen, kies dan voor glazen met een uitgebreid leesgedeelte.

Verdunde glazen bij hoge sterktes : voorkom het 'visbokaal-effect'.

Welk type brillenglazen je ook nodig hebt, in het algemeen geldt ; hoe hoger de sterkte, hoe dikker de glazen. Kies voor glazen met een hogere brekingsindex om de dikte te verminderen. Bij Glazoo bieden we minstens 1x verdunde glazen aan, en voor sterktes boven - of +4.00 raden we aan de glazen extra te laten verdunnen.

Welke coatings bestaan er? 

Een basis ontspiegeling is essentieel voor kijkcomfort, verminderend lichtreflectie en weerkaatsing. Overweeg ook een anti-kraslaag, water- en vuilafstotende laag, of zelfs een  voor extra bescherming.

Wat met een blue light filter? 

In een wereld waar schermgebruik overvloedig is, kan een blue light filter handig zijn. Deze filtert schadelijk blauw licht van beeldschermen, waardoor vermoeidheid en hoofdpijn worden verminderd. Meer weten? Lees er alles over in deze blog post.

Welk merk kies je best? 

De verschillen tussen merken zitten vaak in naambekendheid en positionering, net zoals bij kleding. Fabrikanten gebruiken verschillende technologieën, maar dankzij voortdurende verbeteringen worden brillenglazen steeds kwalitatiever.

Advies nodig? 

Heb je nog hulp nodig met het kiezen van je brillenglazen? Onze opticiens helpen je graag verder. Neem een kijkje op onze website voor het volledige aanbod of neem contact op. Zo zie jij binnen de kortst keren weer scherp!