Gratis verzending in België en Nederland

Kinderen dragen steeds vroeger een bril

Kinderen dragen steeds vroeger een bril

Het begin van het schooljaar is voor vele ouders een dure periode. Boeken, rugzakken, etc. zijn allemaal noodzakelijke maar prijzige aankopen. Ook een goed afgestelde bril is van cruciaal belang op school, dat spreekt voor zich. Dit geldt trouwens niet enkel voor de kids, een goed afgestelde bril is altijd belangrijk!

Draagt jouw kleine spruit nog geen bril? Laat hun zicht regelmatig controleren!

Kinderen dragen steeds vroeger een bril. Het is belangrijk om oog-afwijkingen tijdig te ontdekken bij kinderen. Hun zicht verandert voortdurend. Daarom is het raadzaam om regelmatig een oogtest uit te voeren. Het is van essentieel belang voor kinderen om goed te zien. Wanneer kinderen slecht zien, kan dat op school al snel voor problemen zorgen.

Een trend die we de laatste jaren zien is dat kinderen meer tijd doorbrengen achter schermen. Ze zijn meer bezig met telefoons, tablets, kijken meer tv en spelen minder buiten. Door veel kortbij te kijken, gaat het oog zich scherp stellen op één specifiek punt. Door deze focus neemt het oog een bepaalde kromming aan en raak gewend aan deze bepaalde afstand. Kijken in de verte wordt daardoor moeilijker en moeilijker. Maximaal een half uur voor een beeldscherm is aangeraden voor kinderen.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen van zes jaar die meer dan twee uur per dag lezen en computerspelletjes spelen, vaker bijziend zijn. Bijziendheid, of ‘myopie’, is een vaak voorkomende afwijking. Lezen gaat prima, maar veraf ziet een myoop niet zo goed. Vaak ontwikkelt bijziendheid zich in de eerste 20 levensjaren. Het is mogelijk dat dit op latere leeftijd terug beter wordt, maar volledig weg gaat deze afwijking waarschijnlijk nooit meer.

Staat de bril scheef of zakt hij van de neus?

Kinderbrillen in het bijzonder krijgen het vaak zwaar te verduren. Door te spelen en te ravotten kunnen er al wel eens krassen op de glazen komen of kan hij scheef komen te staan. Het is dus best om af en toe te controleren of de bril niet van de neus af schuift en of hij nog wel goed recht op het gezicht staat. Als dit niet het geval is en de armpjes vervormd zijn of neusjes slecht afgesteld of versleten, kunnen wij hier iets aan doen! We kunnen de beentjes terug in model zetten of de neusjes weer goed afstellen of vervangen indien nodig. Dit doen we uiteraard gratis. Ook de glazen van kinderbrillen vervangen is geen probleem. Als het montuur nog in goede conditie is maar er enkel een nieuwe sterkte nodig is, plaatsen we graag nieuwe glazen in de bril. Enkel de glazen vervangen is een goedkoop alternatief voor een volledig nieuwe bril.