Geniet van GRATIS verzending & montage in BE en NL

Tips voor het schoonmaken van je brilglazen.

- door Valérie & Pieter Glazoo
blog glazoo
Tips-voor-het-schoonmaken-van-je-brillenglazen-blog-glazoo

Lees hier al onze tips voor het onderhouden van je brillenglazen. Moet je je brilglazen elke dag poetsen? Hoe reinig je je brillenglazen zonder ze te beschadigen? Hoe vaak moet je je bril en glazen schoonmaken? 

Hoe je bril niet poetsen?

Je brillenglazen schoon houden, dat is een vak apart. Niets zo vervelend als vettige vlekken of vuil op je bril. Hoe pak je je vuile glazen het beste aan? Belangrijk, gebruik GEEN keukenpapier of afwasmiddel! Ook je mouw is geen geschikt poetsdoekje. Hiermee maak je namelijk krassen op je brillenglazen.

Wat met alcoholdoekjes?

Ook alcoholdoekjes raden wij bij Glazoo niet aan. De alcohol kruipt in de krasjes die al aanwezig zijn op je brillenglazen en kan de anti-reflectie of anti-kraslaag van je glazen aantasten of zelfs doen loskomen. Verder zijn ze ook niet zacht genoeg. Ze kunnen zorgen voor permanente krasjes op je brillenglazen, die je nooit meer kan verwijderen.

Hoe je bril dan wel schoonmaken?

Wel, wij raden aan om je brillenglazen dagelijks te poetsen. Al onze glazen zijn standaard uitgerust met een anti-kras laag. Dit wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is om krasjes te krijgen, maar het zorgt wel voor een extra laagje bescherming. Daarbovenop zijn onze brillenglazen ook nog uitgerust met een vuilafstotende laag. Dit voorkomt echter op zijn beurt weer niet dat je brillenglazen vuil worden. Hoe dan ook, vroeg of laat gaat je bril vuil worden. Om hem te poetsen gebruik je best gewoon wat lauw water en een microvezel doekje.

Wat is doet een microvezel doekje?

Een microvezel of microfiber doekje is een stofdoekje dat elektrostatisch geladen is. Zo'n brillendoekje is opgebouwd uit microvezels (zoals de naam zelf al zegt) die 10 keer dunner zijn dan mensenhaar. Zo hebben ze een groter oppervlak en kunnen ze stof beter vasthouden. Het stof van op je vuile brillenglazen wordt als het ware aangetrokken, in tegenstelling tot een gewoon doekje, waarmee je het vuil gewoon in het rond veegt.

Last van vettige glazen? Vet hecht zich aan de vezels waardoor je eigenlijk geen extra schoonmaakmiddel nodig hebt. Gebruik zeker geen schoonmaakproducten of detergenten met citrus-extracten, deze zijn te aggressief en kunnen je bril aantasten. Je kan natuurlijk wel altijd brilspray gebruiken, als je last hebt van hardnekkig vuil op je brillenglazen. De meeste brilspray is geschikt voor elk type glas. Verder poets je je bril best met draaiende bewegingen en zorg je dat je een proper stukje van je microvezeldoekje gebruikt.

Ook je doekje zal na verloop van tijd vuil worden. Je kan ze gewoon wassen in de wasmachine op 40 of 60 °C . Je kan eventueel een beetje wasproduct toevoegen maar gebruik geen wasverzachter, deze legt een wazige film op je glazen na gebruik. Na het wassen laat je je microfiber doekje best gewoon natuurlijk drogen. Al onze klanten krijgen bij aankoop van hun nieuwe glazen zo'n gratis microvezel doekje. Je hebt dus geen excuus meer om je glazen niet deftig te poetsen! 

 

Je brillenglazen gemakkelijk online vervangen?

Bekijk snel ons aanbod!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd