Gratis verzending in België en Nederland

Met deze anti-aandamp coating voorkom je aangedampte brillenglazen

Met deze anti-aandamp coating voorkom je aangedampte brillenglazen

Een aangedampte bril bij het dragen van je masker?

Bij Glazoo hebben we een oplossing: glazen met anti-fog coating. Geen spray nodig! Met deze speciale anti condens coating dampt uw bril niet meer aan.

Ideaal in combinatie met een mondmasker!

Het dragen van een gezichtsmasker zorgt voor de nodige bescherming, maar veroorzaakt ook een aantal ongemakken. Iedereen die dezer dagen de combinatie van een bril met een mondmasker draagt, kent de problematiek van aangedampte brillenglazen wel. Er zijn al wel wat anti condens middeltjes opgedoken om dit te verhelpen zoals speciale anti damp sprays, anti damp doekjes, anti damp druppels en dergelijke, maar Tokai Optecs, onze glasfabrikant, is nu met een oplossing gekomen. Met hun 'defog coating' behoren brillenglazen die aandampen officieel tot het verleden. Hetzelfde effect van een anti-condens spray, maar dan in de vorm van een permanente coating voor het glas. Deze glazen zijn ideaal voor iedereen die én een bril en een mondmasker draagt.

Anti damp en noedelsoep?

Onze glasfabrikant haalde inspiratie voor deze anti-aandamp-glazen in Japan, waar 75 procent van de bevolking een bril draagt en hete noedelsoep bijna dagelijks op het menu staat. Sinds vele jaren hebben de Japanners dus al last van aangedampte glazen en de anti-aandamp-glazen bestaan er al een tijdje. De oplossing bestaat erin de brillenglazen te behandelen met een chemische lak, waardoor het temperatuurverschil tussen warme adem en de glazen geneutraliseerd wordt. Zo ontstaat er geen damp. 

Zeker nu in deze Corona-periode kunnen de glazen een groot comfort bieden. Vooral voor zorgverleners en bij oog- en tandartsen zijn de anti-damp-glazen een veel gevraagde toepassing Echter, het is niet enkel in de context van mondmaskers en in de zorgsector dat deze anti-aandamp-glazen handig kunnen zijn. Ook wanneer je in de winter vanuit de kou een café of andere warme ruimte binnengaat, kan je last hebben van aangewasede glazen. Ook voor skiërs of eender waar grote temperatuursverschillen aanwezig zijn, is het een efficiënte oplossing.

Bestel vandaag nog uw glazen met 100% anti-aandamp effect en zeg vaarwel tegen aangedampte brillenglazen

Bestel nu