Erkend opticien : Krijg tot -€50 terug van je ziekenfonds

Veelgestelde vragen

Phone Support

Telefoon

+32 11 76 63 67

Zoek het antwoord op jouw vraag in onze veelgestelde vragen. Wens je extra hulp contacteer ons via info@glazoo.be

Betaling

Je kan op onze website makkelijk en veilig betalen via overschrijving, iDeal, Visa, Mastercard, Maestro (Bancontact), Apple pay of Paypal.

Ja. Vermits Glazoo een RIZIV erkend opticien is, heb je recht op een terugbetaling tot €50 per jaar bij aankoop van jouw glazen op sterkte. Je krijgt dus een tegemoetkoming van het ziekenfonds bij het indienen van je aankoopbewijs. De regels verschillen per ziekenfonds en vind je hier terug. 

Ja. De prijzen zijn per paar (voor 2 glazen dus) inclusief montage en verzending.

Verzending

Bij voorkeur steek je de bril in een brillendoos, zo is het montuur goed beschermd. Uiteraard krijg je je brillendoos terug. Steek de brillendoos vervolgens in een stevige verpakking zoals een klein doosje of een gewatteerde enveloppe.

Ja. Tijdens het bestelproces kan je de optie ‘Stuur mij verpakking toe’ aanklikken. Zodra de bestelling geplaatst is sturen wij een verpakkingsdoosje op. Let wel op: dit vraagt om enkele dagen verwerkingstijd.

Dat mag, maar hoeft niet. Tijdens het bestelproces kan je kiezen hoe je ons je voorschrift wil bezorgen. Dit kan je uploaden, mailen of zelf invullen. We kunnen ook je huidige sterkte uit je bestaande bril uitlezen en overnemen. 

Je kan kiezen voor een aangetekende zending op maat. Door deze verzekering toe te voegen heb je recht op een garantie van €500. Alle zendingen zijn bovendien op te volgen via een persoonlijke Track & Trace code. Zo ben jij steeds op de hoogte waar je pakje zich bevindt. 

Mail een foto of kopie van uw voorschrift naar info@glazoo.be. Je kan deze kopie ook uploaden tijdens het bestelproces. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je parameters zelf in te vullen. 

Binnen 5-8 werkdagen nadat wij je bril ontvangen hebben, leveren wij jouw afgewerkte bril weer bij jouw thuis af. Opgelet: leveringen naar Nederland kunnen enkele dagen extra duren. 

Binnen België en Nederland is verzending gratis! Na het plaatsen ontvangt u een verzendlabel per mail. Hiermee kan u uw pakje kosteloos afgeven bij uw postkantoor. In België is BPost onze transporteur, in Nederland is dat DPD. Vind hier het dichtstbijzijnde DPD-punt.

Onze glazen

Ja, in de meeste brillen wel. Er zijn echter enkele uitzonderingen zoals sommige fietsbrillen of brillen waarvan de glazen geplakt zijn in het montuur. Ben je niet zeker? Upload een foto van je bril via deze pagina en onze opticien neemt contact met jou op. Als je een bestelling hebt geplaatst en het blijkt toch niet te gaan, sturen we de bril gewoon terug naar jou & storten het aankoopbedrag terug.

Geen probleem: selecteer 'weet ik niet' tijdens het bestelproces en wij achterhalen je pupilafstand aan de hand van je huidige bril. Soms staat deze waarde op je brilvoorschrift. Heb je een Iphone X of nieuwer model? Je kan je PD zelf controleren met onze handige app : Meet mijn pupilafstand . 

We maken je brilglazen op maat aan de hand van de gegevens op je brilvoorschrift. De ontbrekende parameters kunnen we achterhalen aan de hand van je huidige glazen met behulp van speciale apparatuur. We garanderen je dat je tevreden gaat zijn. Zo niet betalen we je jouw aankoop 100% terug en monteren we je oude glazen weer in je montuur. 

Nee. Mensen met astigmatisme die een cIlinder hebben, hoeven hier niets extra voor te betalen. Astigmatisme is een vaak voorkomende oogafwijking. Mensen met astigmatisme hun oog is niet perfect rond, de cilinder corrigeert dit verschil in kromming. Je kan je cylinder (CIL) en asrichting (AS), uitgedrukt in graden, invullen tijdens het bestelproces.

Ja. Wij raden aan om een extra verdunning te nemen vanaf SFR -/+ 4.00. Hiervoor betaal je een meerprijs van €30. Extra verdunningen zijn niet verplicht, maar ze leveren wel het mooiste resultaat op. We gebruiken brillenglazen met verschillende brekingsindexen (1.50, 1.60, 1.67, 1.70). Al onze glazen zijn standaard 1x extra verdund (brekingsindex 1.60). Hoe hoger je sterkte, hoe dikker je glazen. Als je dus een zwaardere sterkte hebt, is het aangeraden om je glazen extra te laten verdunnen. Voor hoge sterktes (sfeer groter dan - of + 8.00) gebruiken we glazen die 2 of 3 keer verdund zijn. 

Ook in randloze monturen kunnen we nieuwe glazen plaatsen. Hier is het wel noodzakelijk om een extra verdunning te nemen, zelfs voor lage sterktes. Dit komt met een meerprijs van €30. 

Geen probleem. Indien je je huidige sterkte wil behouden kunnen we aan de hand van speciale apparatuur je parameters achterhalen aan de hand van je huidige glazen. We lezen dan je sterkte uit en nemen deze over voor je volgende glazen. 

Een recept van je contactlenzen is niet exact gelijk aan je brilrecept. Contactlenzen zitten direct op de ogen en een bril zit enkele millimeters voor de ogen. Vandaar dat de sterktes van je bril en lenzen verschillen. Geen nood, onze opticiens kunnen aan de hand van jouw recept voor contactlenzen de correcte brilsterkte berekenen.

Voor een oogmeting kan je terecht bij één van onze erkende partner-opticiens. We hebben servicepunten te Optica Gent, Optica Mechelen, Optiek Brabanders Zonhoven, Optica Hannut, Optica Verviers & Optica Liège Cathédrale. Contacteer ons voor een afspraak.

Enkelvoudige glazen

Unifocale of enkelvoudige brillenglazen corrigeren het ver- of nabijzicht. Deze glazen corrigeren het zicht dus voor één type oogafwijking (myopie of hypermetropie) al dan niet in combinatie met een cylinder (astigmatisme). Over het gehele brillenglas is de brilsterkte dus gelijk zoals bij een leesbril of vertebril. Multifocale glazen daarentegen corrigeren het zicht voor meerdere afstanden; ver & kortbij (of dubbelzicht). Daarbij zitten er dus meerdere sterktes verspreid over het glas. 

Moeite met het lezen van kleine lettertjes? Dan kies je best voor een leesbril. Op je voorschrift staat dan enkel de sfeer (SFR) al dan niet in combinatie met een cilinder (CYL) en asrichting (AS), uitgedrukt in graden. In een leesbril zitten enkelvoudige glazen met éénzelfde correctie over het gehele glas. Heb je ook een correctie voor ver nodig? Dan kies je beter voor multifocale glazen met een additie en leesgedeelte. 

Als je een bril nodig hebt voor bv. tijdens het autorijden / tv kijken, kies je voor enkelvoudige glazen. Met deze brillenglazen wordt het zicht voor veraf gecorrigeerd. Heb je bovenop je sterkte voor ver ook nog een astigmatisme? Je kan je cylinder (CYL) en je asrichting (AS) invullen bij het bestellen van je glazen.

Bijziendheid wil zeggen dat je voorwerpen in de verte wazig ziet en voorwerpen die kortbij zijn scherp ziet. Dit wordt gecorrigeerd door een negatieve sterkte of dioptrie. Als je bijziend of myoop bent, kies je voor enkelvoudige glazen. Dit is een van de vaakst voorkomende afwijkingen en kan makkelijk gecorrigeerd worden. Typisch neemt bijziendheid toe in de pubertijd (door studeren, veel kortbij te focussen) en stabiliseert zich nadien.

Verziendheid wil zeggen dat je voorwerpen kortbij wazig ziet. Voorwerpen veraf zijn dan beter zichtbaar. Verziendheid wordt gecorrigeerd door een positief getal bij de dioptrie, ook wel sfeer (SFR) genoemd.Als je verziend bent of hypermetropie hebt, kies je voor enkelvoudige glazen. Verziendheid is vaak van jongs af aan al aanwezig.

Multifocale glazen

Nieuwe brillenglazen zijn altijd even wennen. Vaak duurt het enkele dagen, alvorens je ogen helemaal aangepast zijn aan je nieuwe sterkte, dit noemen we de gewenningsfase. Deze kan tot 14 dagen duren. 

Multifocale of progressieve glazen corrigeren het zicht voor ver én nabij. Ze corrigeren presbiopie. In éénzelfde glas heb je een leesgedeelte en een gedeelte voor ver. Vanaf een leeftijd van 50 jaar heb je mogelijks zulk 'dubbel-zicht'-glas nodig. Staat er een additie (ADD) op je voorschrift? Dan heb jij multifocale glazen nodig. Waar een bril met enkelvoudige glazen voor 1 afstand corrigeert, corrigeert een bril met multifocale glazen daarentegen voor verschillende afstanden.

We kunnen de hoogte achterhalen aan de hand van de huidige glazen. Met behulp van speciale apparatuur lezen we de hoogte uit, zo kunnen we de nieuwe glazen op exact dezelfde manier monteren. Heb je een Iphone X of nieuwer model? Je kan de hoogte en je PD zelf controleren met deze handige app : EyeMeasure. 

De multifocale glazen met brede leeszone zijn onze standaard glazen. Een budgetvriendelijke optie voor een eerste multifocale bril, of voor wij zijn bril sporadisch draagt. Deze glazen hebben een iets smaller tussen- en nabijgebied. Wanneer je het beste van het beste verkiest, kan je kiezen voor onze multifocale glazen met extra brede leeszone. Deze glazen zorgen voor het grootste draagcomfort, dankzij het grote gezichtsveld zonder vertekening. Draag jij je bril elke dag, de hele dag lang en gebruik je hem veel om te lezen? Dan zijn deze glazen perfect voor jou. 

Blue light filter glazen

Absoluut. Wanneer je blootgesteld bent aan schermen, wordt het blauwe licht dat deze uitstralen gefilterd. Maar ook wanneer je niet voor je beeldscherm zit kan je je blauw licht filter bril gewoon op houden. Ook buiten zijn deze glazen uiterst geschikt.

Neen. Je nieuwe brillenglazen zijn gewoon transparant, net zoals normale glazen. Als je de brillenglazen in het licht houdt, zal je een licht blauwe ontspiegeling zien, maar dit is heel subtiel. Het is niet zo dat er een opvallende blauwe schijn op de glazen zit.

Verkleurende glazen

Ja. Een bril met verkleurende glazen kan je zowel binnen als buiten dragen. Binnen zijn de glazen van je bril gewoon transparant. Wanneer ze blootgesteld worden aan licht of UV-straling, reageren ze automatisch en verduisteren ze. Binnen enkele seconden veranderen je transparante glazen dus in zonneglazen. Ga je terug naar binnen, worden de glazen binnen enkele minuten weer transprant.

Ja. De glazen reageren op UV-stralen. Er is dus niet per se direct zonlicht nodig om je verkleurende glazen te doen verkleuren. Ook wanneer het bewolkt is, zullen de glazen buiten donkerder worden. 

Absoluut. Bij Glazoo kunnen we verkleurende brillenglazen plaatsen in elk type montuur. Of je nu een zonnebril of een optische bril hebt (met of zonder sterkte), wij kunnen alle glazen vervangen door meekleurende glazen. Zo hoef je niet meer telkens te wisselen van bril, wanneer je van binnen naar buiten gaat en zijn je ogen steeds beschermd tegen schadelijke UV-stralen. 

Verkleurende of meekleurende glazen zijn binnen helder en verduisteren in zonlicht. De transparante glazen veranderen als het ware in zonneglazen wanneer blootgesteld aan daglicht. Het verkleuren van de glazen is het resultaat van chemische reacties op de aanwezigheid en afwezigheid van UV-stralen. Ook wanneer het bewolkt is, zullen de glazen buiten donkerder van kleur worden. Er is dus niet per se direct zonlicht nodig om je verkleurende glazen te doen werken. 

Zonneglazen

Ja, in de meeste brillen wel. Er zijn echter enkele uitzonderingen zoals sommige fietsbrillen met een speciale kromming of brillen waarvan de glazen geplakt zijn in het montuur. Ben je niet zeker? Stuur ons een foto van je montuur en onze opticien neemt contact met jou op. Als je een bestelling hebt geplaatst en het blijkt toch niet te gaan, sturen we de bril gewoon terug naar jou & storten het aankoopbedrag terug. 

Ja. Al onze zonneglazen zijn uitgerust met 100% UV-filter. Zo zijn je ogen steeds beschermd tegen de zon. 

Returns

100% tevredenheidsgarantie. We beloven je dat je tevreden zal zijn met jouw nieuwe glazen. In het onwaarschijnlijke geval dat je dit niet bent, betalen we je het volledige betaalde bedrag terug en monteren we je oude glazen weer terug in je montuur.